DANE OSOBOWE PRZETWARZANE W TRYBIE RODO W KPP W PŁOŃSKU - RODO - KPP w Płońsku

DANE OSOBOWE PRZETWARZANE W TRYBIE RODO W KPP W PŁOŃSKU

Data publikacji 20.06.2018

Szanowna Pani/Szanowny Panie,

w związku z wejściem w życie:

rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE. L Nr 119, str. 1), dalej „RODO”,

dochowując warunków w nim zawartych informujemy, że:

  1. Administratorem jest Komendant Powiatowy Policji w Płońsku:
    • adres: ul. 1-go Maja 3, 09-100 Płońsk,
  2. Nadzór nad prawidłowym przetwarzaniem danych osobowych w Komendzie Powiatowej Policji w Płońsku sprawuje  inspektor ochrony danych osobowych KPP w Płońsku:
    • adres: ul. 1-go Maja 3, 09-100 Płońsk.
  3. Cel i okres przetwarzania danych osobowych w Komendzie Powiatowej Policji w Płońsku:

    W KPP w Płońsku dane osobowe przetwarza się wyłącznie w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nie przetwarza ich dalej w sposób niezgodny z tymi celami.

    ​Okres przetwarzania danych osobowych wynika bezpośrednio z przepisów prawa, jest adekwatny do celów.
     
  4. Odbiorcy danych osobowych.

    W rozumieniu RODO odbiorcami danych osobowych nie są organy publiczne, które mogą otrzymywać dane osobowe w ramach konkretnego postępowania zgodnie z prawem Unii lub prawem państwa członkowskiego.
    Dane osobowe nie są udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie przepisów prawa.
  5. Osobom, których dane są przetwarzane zgodnie z RODO przysługuje:
    • prawo dostępu do własnych danych osobowych,
    • prawo do żądania od administratora sprostowania, uzupełnienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania własnych danych osobowych, a także wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania - w sytuacjach przewidzianych prawem,
    • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie własnych danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na postawie zgody przed jej cofnięciem,
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.
  6. Przy przetwarzaniu danych osobowych w trybie RODO nie występuje zautomatyzowane podejmowanie decyzji o przetwarzaniu danych osobowych, w tym profilowanie.
Powrót na górę strony